top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

Gasten, fans & more....


bedandbreakfast, Bastide, garden, terrace, palmtree

De afgelopen weken was de ommekeer van “slow”seizoen naar “high”seizoen hier op de Bastide…. De klussenlijst is ergens in een la beland en in de plaats daarvan heb ik mijn normale dagelijkse B&B werkzaamheden weer opgepakt…. Heerlijk weer zoveel gezelligheid om me heen. Het is af en toe even flink aanpoten en lange dagen maken maar er is niets fijner dan voor onze gasten een beetje een “thuis” hier op de Bastide te creëren.

Inmiddels hebben we al een heel wat stellen en gezinnen te logeren gehad, allemaal weer bijzondere mensen. Sommigen komen zelfs voor de tweede maal een bezoek brengen aan de Bastide en we hebben zelfs elk jaar terugkerende gasten, nu al voor de vierde keer!

Anderen zijn helemaal nieuw in de omgeving en op de Bastide. Heerlijk als iedereen zo enthousiast is en als ik ze zie genieten…

Ik had deze weken zelfs twee fans:

Pipin, een mooie blonde hond met wat Diva-trekjes maar die al na een dag lekker achter mijn stoel kwam liggen, als iemand door de poort kwam direct het terrein bewaakte en heel snel, al blaffend, op afstand bevriend was met alle buurhonden…

De andere “fan” was de jongste zoon van een van de families, een heerlijk joch van een jaar of 8, die best wel van ‘n praatje hield en al snel z’n plek bij mij in de keuken vond. Aan een stuk babbelend hielp hij mij met de tafel dekken, de vuilnis wegbrengen en het allerbelangrijkste het voorproeven van mijn kookkunsten. Als zijn moeder hem dan toch naar het zwembad trok verzon hij af en toe ’n klein smoesje om langs de keuken te wandelen: “alles nog onder controle hier?” schalde het dan door de gang en dan was het thumbs up. Later als ie groot is komt hij stage bij mij lopen…

Met zoveel gasten hebben we inmiddels ook al veel Table d’Hotes gehad, zowel voor de lunch als voor het diner. Blijft toch altijd een feest, die lange tafel onder de oude Franse Eik en Laurierboom….

Om jullie ook een beetje mee te laten genieten hier een van mijn Table d'Hotes recepten, lekker fris en licht dus perfect voor warme zomerdagen….

Couscous Salade

Als lunchgerecht of bijgerecht voor 4 personen

250 gr couscous

4 trostomaten

½ komkommer

Klein bosje lente-uitjes

40 gr verse peterselie

1 citroen

1 teentje knoflook

Olijfolie

Peper en zout

De couscous bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.

Snijd de trostomaten en komkommer in kleine blokjes, de bosuitjes en peterselie vrij fijn. Rasp de schil van de citroen. Roer alle ingrediënten door de couscous. Meng 6 el olijfolie, 2 el citroensap, de geperste knoflook, peper en zout door elkaar en sprenkel dit over de couscous. Alles goed door elkaar mengen. Heerlijk met een stukje kip, vlees of vis.


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page