top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

Een Slow down momentje?!


Het is een slow voorjaar hier in de Provence….. Het is vandaag 1 juni en eindelijk hebben we een aantal dagen achter elkaar zon en temperaturen van rond de 29 graden. Ik durfde het vanmiddag voor het eerst aan om m’n voeten in het zwembad onder te dompelen… normaal gesproken, rond deze tijd, is ons bad al best ’n beetje op temperatuur maar nu, na alle regen, nog echt nog te fris voor een hele duik.

Ook is het erg stil hier op de Bastide… en niet alleen bij mij maar in de hele regio: geen boekingen, nergens gasten want heel Noord-Europa, waar we het normaal hier toch van moeten hebben, is heel begrijpelijk druk met de “zomer” in eigen land.

Ik gun het jullie allemaal van harte hoor, begrijp het als de beste, maar het feit wil dat ik 2 weken geleden naar het Zuiden ben afgereisd om een B&B te runnen…. en ja daar valt weinig te runnen zonder gasten ;-)

Inmiddels is het huis schoon, de tuin mooier dan ooit en heb ik een hele waslijst van “extra” klussen afgewerkt. Hoopvol check ik nog meerdere malen per dag m’n mail, m’n website en Facebookpagina want ik zal toch niet iets gemist hebben, stel dat er toch nog mensen zijn die even van het Franse Joie de Vivre willen komen genieten…. maar het blijft stil.

Moet ik dan zelf ook even in die Slow down, heb ik dan voor het eerst sinds jaren tijd om ook echt van onze mooie plek te genieten? Haha, da’s ’n lastige voor mij want ik zit altijd graag in de “zorgmodus”, lekker ’n beetje kokkerellen voor de gasten, ’n beetje ‘n thuis maken voor iedereen, alles mooi en schoon zodat iedereen die hier komt optimaal kan genieten…

Gisterochtend ging de knop om, de kluslijst in de prullenbak, uitgebreid lekker boodschappen gaan doen met alleen maar lekkere dingen voor mezelf, even borrelen bij de buren en voor het slapen gaan nog heerlijk naar de mooie sterrenhemel gaan turen.

Vanochtend een uurtje later opgestaan, een uitgebreide yogasessie, wel een paar dagelijkse klusjes, maar verder “Il dolce far niente”…

En nu… terwijl ik op mijn “benkske” voor het huis zit te typen, de vrijdagmiddagborrel: roseetje, olijfje en in de zon!

Ik denk dat ik morgen maar eens de markt van St.Tropez onveilig ga maken :-)

’n Slow down groet uit La douce France


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page