top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

On tour in de Cote d’Azur en Var (deel 1)


Heerlijk is het om op een vrije dag gewoon de auto te pakken en een beetje in de omgeving van onze Bastide te gaan toeren en zo zijn we regelmatig op allerlei onverwachte, prachtige plekjes terecht gekomen. In het verhuurseizoen komen we daar niet altijd aan toe dus dan gaan we vaak terug naar een onze favoriete adresjes, verzameld door de jaren heen, waarvan we weten dat het altijd goed is.... Plage La Voile Hier komen we een paar keer per seizoen om even bij te tanken van de drukte, voor ons echt een verwenadresje! Mooie strandtent aan de kustweg tussen St.Maxime en Les Issambres. Beetje luieren op de ligbedjes op het strand, ‘n verfrissende duik in de blauwe Mediterranee en met als hoogtepunt lekker lunchen, onder de zeilen, in het fantastische restaurant . Geweldig personeel, niet goedkoop en in het seizoen altijd reserveren! La Nartelle 83120 SAINTE MAXIME 04 94 49 19 12

Cotignac Een van de mooiste dorpjes in de omgeving om te bezoeken met haar prachtige, historische centrum en rotswoningen. Het dorp heeft 1 x per week een fijne biologische markt en gedurende het hoogseizoen regelmatig brocantes. Wij combineren het bezoek aan Cotignac vaak met een authentieke, Franse, lunch bij La Table de Coquelicots (Cours Gambetta) maar op de Place de Mairie is Le temps de pose ook een aanrader, zeer sfeervol, met kleine kaart! Daarna nog even wijn proeven bij de Boutique van Chateau Mirabeau, alleen al om het prachtige gebouw de moeite waard, en je bezoek aan Cotignac is perfect...

Café Le Turin, Nice Wij zijn dol op fruits de mer en overal, in elk gerenommeerd restaurant, aan de Cote d’Azur zijn deze plateaux natuurlijk te krijgen maar meestal zit daar wel een flink prijskaartje aan. Bij toeval, na een bezoek aan oud-Nice, vonden wij dit 100 jaar oude restaurant, Café Le Turin, waar je alleen maar Fruits de mer kunt krijgen en zelfs betaalbaar. Inmiddels hebben we het er voor over om even een uurtje te rijden... puur alleen voor Le Turin. Geen poespas hier in het restaurant, simpel ingericht zowel binnen als buiten want het eten is hier koning. Aan de lopende band zie je een paar medewerkers oesters openen, een placemat met daarop het menu ligt op tafel en bij je eten krijg je als garnituur twee bruine boterhammen met ‘n botertje..... Maar dan die fruits de mer... met een goede witte wijn erbij waan je je letterlijk als “God in Frankrijk”

Place Garibaldi 5 Nice

Wordt vervolgd....


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page