top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

PROVENCAALSE BEDOENING


Het is vandaag de warmste dag ooit, althans sinds onze weermetingen begonnen ergens in 17e eeuw: Serieuze temperaturen van rond de 28 graden…

Kasten gaan hier op z’n kop want alle zomerjurken, tops en korte rokjes kunnen weer, telefoontjes naar m’n lief toch wel na het werk even terrassen he?! De eerste foto’s van zonnebadende strandgasten komen voorbij. Mensen gaan op pad, lekker fietsen, wandelen, het park in en niet te vergeten de BBQ wordt natuurlijk afgestoft.

Heel Holland bakt, in de zon dan wel te verstaan

want die vitamines hebben we hard nodig na de winter. Het lijkt bijna een Provencaalse bedoening hier, langzaam sluipt het heerlijke “La vie est belle” gevoel naar boven.

Daarom deze keer niet teveel toestanden voor het eten: 2, hele simpele, gezonde pesto recepten die ik eigenlijk bijna altijd op voorraad heb (in de ijskast) in Frankrijk. Super voor bij de borrel in de achtertuin of bij een simpele pasta voordat je het terras op gaat….

Rode pesto

200 gr zongedroogde tomaatjes teentje knoflook 5 el witte balsamico 100 gr pijnboompitten 2 handenvol basilicum blaadjes olijfolie peper en zout

Met een staafmixer alles mengen, de hoeveelheid olijfolie moet je zelf even inschatten genoeg erbij doen totdat er een smeuig mengsel ontstaat. Heerlijk op een bruscetta of bij een pasta. Ge noeg voor een heleboel toastjes of voor 4 personen bij de Pasta. Kan ongeveer 1,5 week bewaard worden. O ja helemaal “vegan”.

Pesto van Cavalo Nero (palmkool)

400 gram cavolo nero

15 walnoten

4 teentjes knoflook

Handje geraspte parmezaanse kaas

snuf zout

olijfolie

De harde nerven uit de Cavolo Nero snijden. Alle ingredienten met de staafmixer mengen, de hoeveelheid olijfolie moet je zelf even inschatten genoeg erbij doen totdat er een smeuig mengsel ontstaat. Cavalo Nero was altijd moeilijk verkrijgbaar maar meer en meer zie je deze donkere kool in de schappen verschijnen, bij de Albert hein bijvoorbeeld ook al gespot.De hoeveelheid pesto is genoeg voor een boel bruscetta’s en voor 2 personen door de pasta. Ook lekker in een soepje of bij een omelet.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page