top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

WHAT'S IN A NUMBER...


Voor het eerst hebben wij dit seizoen onze Chambres d’Hotes ook op booking.com gezet.....

“Nood” breekt wetten en na alle stakingen, de benzineschaarste, terreurdreigingen, een echte aanslag hier in het zuiden en een aantal forse annuleringen, bleven de reserveringen voor onze hoogtijmaanden juli en augustus een beetje hangen.

Het was voor mij een dingetje, erg hoge commissie en hoe vertaal je op booking.com dat je een authentieke, sfeervolle Chambres d’Hotes bent, gerund met veel liefde, door een Beeldend Kunstenares?

Je levert zelf namenlijk geen teksten aan voor je advertentie op deze website maar bent een hele avond bezig met ellenlange vragenlijsten in te vullen.

We draaien nu zo’n 2 maanden mee op deze wereldwijd bekende boekingsite en hebben inmiddels al zo’n 10 keer gasten mogen ontvangen die via deze site geboekt hebben. Tot volle tevredenheid van ons en de, allemaal, even enthousiaste gasten. Al deze Chambres d’Hotesgangers hebben daarna ook de mogelijkheid om een recensie, in de vorm van een cijfer, op je advertentie achter te laten....

Niet iets waar wij ons heel druk om maakten, want bij het schrijven in ons gastenboek komen onze logees vaak superlatieven tekort over het verblijf, dus we doen het goed. Dat dachten wij althans totdat de ”puntentellingen” via Booking.com binnenkwamen. De variatie is groot van een 9,6 tot een magere 7,1

Deze laatste kwam gisteren binnen en dat hakt er toch in, alsof je na weken studeren toch ergens bij je examen de mist in bent gegaan. Hebben we niet echt ons best gedaan voor deze gasten, ze waren toch erg enthousiast, of leek dat maar? Helemaal erachter komen waarom je zo’n laag rapportcijfer krijgt doe je niet want in dit geval stonden er geen opmerkingen bij, maar het had iets te maken met onze faciliteiten en de Wifi... En ja toen kwam mij de ellenlange vragenlijst van booking.com weer voor de geest waarop ik erg vaak “nee” heb moeten aanvinken bij alle faciliteiten maar geen alternatief kwijt kon:

Nee wij hebben geen Tv op de kamer want wij willen graag dat de mensen optimaal het Le Joie de Vivre gevoel van de Provence ondergaan, dus lekker buiten genieten van zwoele zomeravonden. De Wifi is ook niet overal aanwezig doordat wij een oud, authentiek huis hebben met muren van een halve meter dik, maar, en dat dan weer wel, het is gratis met een fantastische, snelle verbinding op het “Wifibankje” voor het huis. Roomservice... euh.. over het algemeen worden alle Chambres d’Hotes gerund door de eigenaren van het huis, en in ons geval heel veel door mij alleen, want dat is het principe van een Chambres d’Hotes: logeren bij iemand thuis. Dus geen personeel om de ontbijtjes op bed te brengen, geen ober en niemand die de was voor je doet. Ook hebben we geen restaurant, maar ik kook minimaal twee keer per week een overheerlijke, driegangen diner en lunchen, met een fantastische salade, kan bijna elke dag, alles biologisch, van het seizoen en handgemaakt.

Geen Fitnessruimte met geavanceerde apparatuur maar wel een prachtig Yoga-terras met zachte Perzische tapijten en een heerlijk stukje bos waar je je helemaal kunt uitleven. Valet-parking, ja helaas moet je zelf onze lange oprit oprijden en voor de auto een schaduwplekje naast de bijgebouwen of in het bos zoeken. De bar bestaat uit een klein ijskastje op de kamer, waarin een lekker flesje Rose en koude biertjes klaarstaan en op de terrassen tappen wij graag een karafje van het een of ander voor onze gasten. Geen standaard hotel- inrichting voor de kamers maar wel een “franse” badkamer, veel kleur, aangevuld met brocante, en superbedden met topmatrassen.

We houden van onverwachte dingen hier op de Bastide, lekker aanschuiven bij de apero, met z’n allen een balletje petanque gooien, genieten van het fijne zwembad, een kijkje nemen in mijn atelier,leuke gesprekken met onze gasten, lang dineren, veel lachen, lekker banjeren door de tuin tussen de kruiden en olijfbomen en je mag zomaar de verse vijgen van de boom plukken....

Maar dit kunnen we allemaal niet kwijt in onze advertentie op Booking.com... dus dan maar af en toe een wat lager rapportcijfer, wij weten dat het leven hier op de Bastide heel veel meer waard is!


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page