top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

HOOGSEIZOEN IS...


Zwarte zaterdagen, gasten ontvangen die in die enorme files hebben gestaan, de wekker op kwart over 6, een nonstop draaiende wasmachine, restaurants reserveren, teveel bommetjes in het zwembad dus maar weer bijvullen, ontbijtjes om half 9/ 9 uur en half 10, de gasten hebben last van...... muggen, de weg, hoofdpijn etc...(vul maar in), hele zware boodschappentassen, vaste klant bij de cooperatieve... is die Rose nu alweer op!?, waterschaarste, “ons Sjorske lust eigenlijk niks van dit ontbijt”, de wifi doet het niet, reparaties, bureau de tourisme spelen, bosbranden in de omgeving, poolgirl zijn, de ventilator op de hoogste stand en strijken maar, eenzame avonden als alle gasten op pad zijn, en o ja er ligt ook nog een stapel administratie te wachten, koken voor de table d’hotes, het winkeltje moet ook af en toe open, bedden verschonen, de planten hebben water nodig en mijn hondje aandacht.... en over het poetsen wil ik het gewoon niet hebben......

Maar ook......

Genieten van de zon, even een glaasje drinken met de gasten, bijna altijd buiten leven, onverwachte ontmoetingen met mensen die je normaal niet tegenkomt, lekker eten, veel verhalen, geen agenda, plonzen in het zwembad, brocantes, het wekelijkse kistje biologische groentes, apero met de buren, altijd korte broek en slippertjes, relaxte mensen om je heen, af en toe een toertje maken naar een vergeten dorpje, boeken lezen, super gezellige Table d’Hotes, veel vlinders rondom de Bastide, een tasje met abrikozen (van de buren) aan de poort vinden, ´s avonds bellen met mijn lief, relaxen in de hangmat, gewoon wat kruiden plukken in de tuin, nieuwe recepten, petanque, het praatje bij de bakker, toch even tijd vinden voor een Yoga-momentje, sterren kijken en superblij zijn als er weer relaxte en tevreden gasten op huis aan gaan.....


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page