top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

Happy with veggies...


Ratatouille, homemade, vegetables, French

Vanmiddag sta ik in de keuken.... het is nog steeds gezellig druk op de Bastide en daarom maak ik af en toe alvast wat gerechten, voor de Table d'Hotes, vooraf.... die ik dan in porties invries. Zoals Gazpacho, tapenades, basis tomatensaus, etc. Zo is er altijd wat lekkers en vers in huis en bespaar ik mezelf wat tijd.

Nu dus een heerlijk authentiek, frans, recept "Ratatouille". Voor mij altijd supermakkelijk te maken want ik heb mijn Groentekistje weer elke woensdag en met bijna altijd alle ingrediënten erin voor dit recept....

Een van onze favorieten hier uit de Provence dus we eten het best vaak en het is heerlijk als bijgerecht bij... bijna alles.... maar ook om zo te eten met een lekker stuk brood.

Ratatouille

8 personen

4 middelgrote aubergines

4 middelgrote courgettes idem

6 eetlepels olijfolie

2 grote uien of 6 sjalotten

2 middelgrote rode paprika’s

2 teentjes knoflook

4 grote tomaten

6 verse grote basilicumbladeren

Provencaalse kruiden

Peper en zout

Maak eerst alle groente schoon....

De aubergines en courgettes in plakken van 1 cm snijden, leg de plakken aubergines even opzij en snijd de courgettes nog een paar keer in grove stukken.

Strooi zout over de plakken aubergine, leg ze in een vergiet met een zwaar bord erop en laat dit minimaal een uur uitlekken. Daarna kunnen ze ook in grove stukken gesneden worden.

Ontvel de tomaten en snijd in grove stukken, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne repen en ook de ui of sjalotten. Snijd de knoflook ook heel fijn.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en smoor de uien heel zachtjes, ze mogen niet bruin worden!

Voeg de courgettes, paprika, aubergines en de knoflook toe en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes stoven, met de deksel op de pan.

Hierna mogen de tomaten, peper en zout erbij en eventueel de gedroogde Provencaalse kruiden. Dit alles mag nog eens 15 – 20 minuten zachtjes opstaan totdat de groentes zacht zijn. Let op dat het niet papperig wordt. Op het laatst doe je er de, in stukjes gescheurde, basilicum bij.

Groente, kistje, vegetables, fresh, bio

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page