top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

HET IS STIL IN DE PROVENCE...


Het is nu iets meer dan een week geleden dat de Provence werd wakker geschud door de vreselijke aanslag op de Promenade des Anglais in Nice.

Ondanks de verscherpte beveiliging al enkele jaren: Terwijl je op een allerliefelijkst terrasje zit te eten in Nice, paraderen daar regelmatig militairen voorbij met de mitrailleurs in de aanslag....heeft niemand het kunnen bedenken dat er daadwerkelijk aan de Côte d’Azur iets dergelijks zou kunnen gebeuren.

Nee de Côte d’Azur is Mediterranee blauw, een optelsom van Joie de vivre, festivals, toeristen en kunstenaars! Hoe wreed is de werkelijkheid...

En nu is het stil in de Provence, letterlijk en figuurlijk, niet alleen aan de kust maar ook in het binnenland. Alle inwoners, ook wij als parttime bewoners, zijn nog steeds met stomheid geslagen. Festivals worden “uitgesteld” en de toeristen blijven weg, gelukkig niet allemaal maar het is wel heel erg rustig en veel stiller dan normaal in de Provence.

Neemt niet weg dat we hier op de Bastide weer gewoon de draad hebben opgepakt, de gasten komen en gaan, we maken lekkere lunches en diners, nemen een Roseetje , gaan gewoon weer op pad of uit eten. Dat kan gewoon ook niet anders, ondanks de verlengde noodtoestand, moeten wij onze vrijheid blijven vieren!

Als hommage voor Nice hier de welbekende salade....

SALADE NICOISE

4 grote tomaten

1/2 komkommer

250 gr sperziebonen

1 rode paprika

4 eieren

1 sjalot

175 gr mesclun salade

1 blikje tonijn

8 ansjovisfilets

Zwarte olijven

Paar blaadjes basilicum naar smaak

Was de salade, kook de boontjes in 8 minuten beetgaar, kook de eieren (hardgekookt) snij alle andere groentes in grove stukken. Drapeer eerst de sla op een mooie schaal en hierop alle groentes en de eieren. In het midden de uitgelekte tonijn met de ansjovis en als finishing touch decoreren met de olijven en basilicumblaadjes.

Je kan de salade eten met een mooie vinaigrette maar ook iedereen zelf olijfolie, wijnazijn, peper en zout naar smaak laten toevoegen.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page