top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

FEESTJE


Elke week in het seizoen is een van mijn uitjes op de dinsdag:

De markt van Lorgues, een regionaal fameuze Marche waar iedereen van heinde en ver naar toe tuft.

In het voor- en naseizoen maakt het nog niet zoveel uit hoe laat je er bent maar in juli en augustus is het stapvoets langs de kramen heen want dan hebben de toeristen de markt bijna helemaal overgenomen. Dan zorg ik er altijd voor om zo vroeg mogelijk te gaan en samen met mij bijna alle locals want iedereen heeft toch wel iets nodig van deze markt.

Alles is dan ook verkrijgbaar van alle locale fruit- en groentesoorten, planten, honing, kaas tot en met kleding, matrassen en staande klokken. Alhoewel ik nog nooit iemand heb zien vertrekken met zo’n klok in z’n achterbak....

Inmiddels heb ik op de markt mijn vaste kramen waar ik mijn, o zo broodnodige, lekkernijen vandaan haal:

Verse meloenen uit Cavaillon voor bij het ontbijt van mijn B&B gasten, kleine olijven Nicoise voor bij de Apero, vaste prik is ook een heerlijk gegrild kipje van Rotisserie Samantha (volgens ons de beste) en een lekker siroopje of tapenade van de altijd vrolijke en “gij moet dit zeker eens proeven” Belgische Madame Sylvie....... van Les Senteurs du Soleil (alles homemade).

Daarna zeker nog even een terrasje pikken voor een heerlijke café of voor de moedigen onder ons een glas rosé en nog even nagenieten.

Kortom een groot feest van kleur, geur en smaak dat je zeker niet mag missen mocht je in de buurt zijn!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page