top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

ANTI PASTI


Jullie hebben heel lang moeten wachten op een nieuwe blog was enorm druk, een volgeboekte Bastide en een winterseizoen dat helemaal in het teken stond van schilderen voor een grote expositie.

Nu ben ik 4 weken geleden voor het vakantieseizoen weer afgezakt naar het zonnig zuiden van Frankrijk om onze B&B weer te runnen. De eerste weken van mijn verblijf hier op onze Bastide ben ik meestal niet aanspreekbaar want er wachten altijd tientallen klussen die echt gedaan moeten worden voordat ik mijn eerste gasten in de B&B kan ontvangen....

Maar dat wil niet zeggen dat er niet lekker gegeten wordt. Hoe druk het ook is er is altijd tijd voor een lekker hapje en drankje! Boodschappen doen is hier al een feestje en voordat je het weet heb je al in de gewone supermarkt (wel 10 keer groter dan bij ons) je hele kar volgeladen. En heb je niet zoveel tijd, zoals ik de afgelopen weken, dan maak je gewoon allemaal lekker salades en hapjes zoals bijvoorbeeld allerlei Antipasti:

Antipasti zijn traditionele aperitief hapjes die voor een maaltijd geserveerd worden. Van origine gaat het om hele lichte lekkernijen zoals een plakje Prosciutto, Mozzarella, olijven of rauwe groentes maar inmiddels wordt dit vaak veel uitgebreider geserveerd. Op de foto zie je hier een voorbeeld van: Caprese salade, gegrilde, gemarineerde paprikareepjes, gemarineerde artisjokhartjes, kleine kalfsgehaktballetjes, prosciutto met vijgen,

garnalen en appelkappertjes. Soms zo uitgebreid dat het gewoon je maaltijd kan vervangen!

Heerlijk is het ook om bruscetta's met allerlei garneringen hierbij te serveren, binnenkort zal ik daar een aantal recepten van geven.

Gebruik je fantasie en serveer alles op een groot dienblad of een mooiehouten plank met natuurlijk een lekker glas wijn erbij....

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page