top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

ONZE BRUNO


Tot enkele jaren terug kon het je gebeuren.....Je verlaat de plaatselijke Intermarche met een iets te volle, moeilijk manoeuvreerbare winkelwagen en je moet uitwijken voor een gestroomlijnde zwarte Maserati die pal voor de entree van de supermarkt geparkeerd wordt. Het portier gaat open en hierna volgt een moeizaam gevecht van de chauffeur om uit de auto te komen. Uiteindelijk wordt een iets te zware man, geheel gehuld in zwarte kledij met te zwart haar, zichtbaar. Enfin, de zelfbenoemde Truffelkeizer Bruno de Lorgues is gearriveerd.

In de lente en zomer, als wij buiten op ons heerlijke terras lunchen of dineren, horen wij elke dag de brommende helikopters overkomen, allemaal onderweg naar onze “bijna” buurman, het beroemde Truffelrestaurant van Bruno, een gewilde pitstop voor alle celebrities die aan de Côte d’Azur vertoeven.

Tijdens een Apéro met onze echte buren komt Bruno nogal eens ter sprake, geboren en getogen in Lorgues doen er altijd veel verhalen over hem de ronde....”Ach ja, petit Bruno, die was er vroeger toch een van de 12 ambachten en 13 ongelukken.....en dan toch van postbode opgeklommen naar Keizer van zijn eigen Truffelimperium”.

Eenmaal hebben wij er mogen lunchen. Een speciale gelegenheid overtuigde ons dat we toch eens “Chez Bruno” moesten. Het was op alle gebieden indrukwekkend, het prachtige terras, de copieuze lunch en zeker de prijzen, met op de achtergrond in een speciale, misschien wel verstevigde, troon/stoel de kolossale keizer die waakt over zijn gasten.

Deze keizer is nu sinds vorige zomer keizer af. Door zijn niet te beste gezondheid is hij teruggetreden en heeft de scepter doorgegeven aan zijn twee zoons. Op de achtergrond kijkt hij nog mee en vernieuwingen zijn voorlopig nog uit den boze.

Voor diegenen die van truffels houden maar een bezoek aan Bruno toch iets te kostbaar vinden hier een heerlijk lunchrecept........het blijft een beetje behelpen zo op ons eigen terras, maar met een heerlijk glas rosé van het Chateau om de hoek erbij, zwaaien we nog eens naar alle helikopters op weg naar Bruno.

Roerei op toast met truffel

6 personen

10 eieren * 40 gr boter * 1 dl slagroom * zout en versgemalen peper * flinterdunne plakjes truffel naar smaak

Leg de truffel de avond van tevoren bij de eieren dan hebben deze al een heerlijk “truffelaroma”. De eieren loskloppen, de room en de helft van de boter in kleine blokjes, peper en zout toevoegen. Neem een koekenpan met een vrij zware bodem smelt daarin de overgebleven boter en giet daarin het eimengsel, vuur laag zetten. Het eimengsel licht doorroeren zodra het begint te stollen langzaam verder laten stollen maar let op het eimengsel moet smeuïg blijven! Zorg voor die tijd dat je warme borden en warme toast (of stokbrood) hebt . Verdeel het roerei over de borden en schaaf er flinterdunne plakjes truffel overheen, deze smelten dan een klein beetje.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page