top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

'N NOOTJE KRAKEN


Toen wij de Bastide zo'n 13 jaar kochten stond er 'n klein ielig boompje naast het zwembad, we hadden geen idee wat het was.... 'n iel stammetje en 'n paar groene blaadjes. Na 'n paar jaar groeien kwamen we er achter, met onze geweldige "tuinkennis" dat het een heuse walnotenboom was. Elk jaar hingen er zo'n stuk of 3 aan....onze illusie van lange wintermiddagen bij het open haardvuur noten kraken bleef lang voor wat 't was. Tot vorig jaar....we hadden zeker wel 20 noten!

Dit jaar, ik weet niet waar het aan ligt misschien het hele natte voorjaar, hangt de boom vol met prachtige noten en ben ik gisteren echt aan het plukken geslagen. De boom is allang niet meer ielig maar een stevig kordaat type van bijna 3,5 meter hoog dus de belofte van jarenlang oogsten zal ie zeker waarmaken...


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page