top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

On tour in de Cote d’Azur en Var (deel 2)


Musée Picasso

Als ik in het seizoen 5 maanden in het zuiden van Frankrijk vertoef probeer ik altijd zoveel mogelijk exposities en tentoonstellingen mee te pikken. Dat is over het algemeen niet zo moeilijk want er zijn er legio in de zomermaanden en zo heb ik inmiddels al heel wat prachtige dingen gezien in alle grote bekende musea in Nice, Cannes en Aix en Provence.

Daarnaast zijn er heel veel kleine musea verspreid over de kust maar een van mij favorieten is toch wel: Het Musée Picasso in Antibes, dit is een museum over de kunstschilder Pablo Picasso, maar ook met regelmatig wisselende exposities.

Het museum is gevestigd in het kasteel Château Grimaldi in Antibes wat op zich al een prachtige locatie is om te bezoeken. Picasso woonde hier zelf in 1946 zes maanden op het Chateau en toen hij het Chateau verliet liet hij 23 schilderijen en 44 Tekeningen voor het dorp Antibes achter waarvan een deel nu nog in het museum te zien is en later aangevuld werd met aardewerk uit de tijd dat Picasso in Valauris zat.

Het museum heeft een mooie eigen collectie (voornamelijk impressionisten) en een aantal prachtige werken van Nicolas de Stael die ook op het Chateau verbleef van 1954 tot 1955.

Even opletten want het museum is met een grote renovatie bezig in de maanden mei en juni, dit jaar, waardoor sommige afdelingen tijdelijk (enkele weken) afgesloten zijn.

Place Mariejol

06600 ANTIBES

Restaurant La Pesquires

Af en toe in het zomerseizoen kunnen we de verleiding niet weerstaan en bezoeken we St.Tropez en duiken gewoon de drukte in….

Mega jachten bekijken, even shoppen, ja er zijn ook betaalbare winkels in dit dure dorp en natuurlijk ergens neerstrijken voor een lekker lunch.

Favoriet bij ons is het gezellig familierestaurant La Pesquiere, mooi gelegen in het centrum met uitzicht op een van de prachtige baaitjes en ook nog eens betaalbaar. Er zijn natuurlijk mooiere, luxere en meer trendy restaurants in St.Tropez maar voor ons is dit gezellige terras met heerlijke zuid Franse gerechten, precies wat we zoeken voor een lunch in St.Tropez. Aanrader probeer eens de Moules Marinière avec frites.

In het zomerseizoen wel even reserveren!

1 Rue des Remparts, Saint-Tropez

+33 4 94 97 05 92

Restaurant Le Pastis

Bij mijn in het binnenland van de Côte d’Azur komt er altijd een moment, na het veel bezoeken van markten, supermarches, brocantes enzo., dat ik behoefte krijg om een stad te bezoeken en een beetje te shoppen…

Cannes is voor ons dan de dichtstbijzijnde City met veel strand, een fijne boulevard, veel winkels en leuke restaurants.

Bij toeval ontdekten wij in de winter restaurant Le Pastis, maar in de zomer net zo leuk, met klein terras. Typisch Franse sfeer, bruisend en zeer geliefd bij de locals.

Een fijne, eenvoudige, Franse keuken met alle bekende gerechten, een klein beetje Italiaanse invloeden, maar soms ook verrassende nieuwe gerechten. Mijn favoriete voorgerecht is altijd de carpaccio van Artisjokken! Maar vergeet ook niet naar het Menu du jour te vragen, zeer betaalbaar.

28 Rue du Commandant André

+33 4 92 98 95 40

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ONZE BRUNO

bottom of page