top of page
  • Foto van schrijverAnita Hageman

Creatief met mos....


Enkele weken geleden vond ik via een van de websites die ik regelmatig bezoek een erg leuk artikel over schilderen met mos. Eigenlijk meer een soort natuurlijke graffity voor je buitenmuren, ontzettend gaaf, erg makkelijk zelf te doen en de foto's gaven een prachtig resultaat weer.

Je komt wel vaker van dit soort DIY artikeltjes tegen en die belanden dan ergens in een mapje op je computer om er vervolgens niets mee te doen want te druk... Dus ook deze keer want ik had een workshop Schilderen op het programma staan en nog andere B&B gasten: dus het huis, atelier en de tuin moesten spic en span, boodschappen doen en lessen voorbereiden.

Maar het verhaaltje bleef door m'n hoofd spelen en ik vond dat ik echt moest uit proberen.

Na een geweldige week met mijn "schilders" zwaaide ik ze uit op zaterdagochtend en een paar uur later was ik al in ons "bos" mos aan het verzamelen. Nooit geweten dat wij zoveel soorten mos op ons terrein hadden!

Na het met zorg verzamelen van al deze mooie mosjes heb ik de plek (aka basketbalveldje van mijn kids) waar ik mijn "proef" graffity zou maken eerst grondig schoongemaakt. Een mooi plekje denk ik met net genoeg zon maar niet teveel tegen het bos aan....

Daarna de mosjes helemaal ontdaan van al het zand, grind en andere zaken (heel veel beestjes)...

Pas de volgende dag verder gegaan met m'n projectje: de mosverf maken. Ik zet hieronder de link met het recept zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen. Flink in de weer met de mos, bier, yoghurt en suiker....

En nu echt aan de slag met de kwasten.... ik vond zelf het mengsel erg dun (het begon te druppen) dus heb nog wat extra maizena toegevoegd zodat het ietsjes dikker werd. verder ben ik gewoon uit de losse pols gaan schilderen. Het enige dat ik wist was dat er de tekst Carpe Diem op moest komen en de rest was Go with the flow. De verf trekt meteen in de muur, op de foto hieronder is dat goed te zien, de donkere stukken zijn net gedaan....

Ondanks dat de schildering erg groot is (ca. 1.75 x 2.50 mtr) had ik nog erg veel mosverf over dus ben de volgende dag nog een keer over de schildering heengegaan, voor de zekerheid....

En nu begint het grote wachten, ik besproei de schildering elke dag heel zachtjes maar de natuur moet nu z'n werk doen. Dus heel veel geduld hebben....

Ik hou jullie op de hoogte!


145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page