top of page

Met trots presenteren wij een primeur: ´n cursus Creatief Schrijven op Bastide La Folle du Logis!

Geniet in de maand juni van een heerlijke week op de Bastide waarbij lichamelijke en geestelijke ontspanning hand in hand gaat met creatieve inspanning. Maak de schrijver in je los! Op een jaloersmakende plek in Zuid Frankrijk waar Monique je creativiteit als vanzelf laat stromen en gastvrouw Anita je culinair in de watten legt.

 

Wie schrijft die blijft. Toch duurt de cursus maar een week. We zullen elke dag op twee momenten samen aan de slag gaan met pen en papier. De eerste keer in de ochtend, na het gezamenlijke ontbijt. Daarna ben je tot de lunch lekker vrij en kun je bijvoorbeeld de hangmat in met een lekker boek, afkoelen in het zwembad of de omgeving ontdekken. Ook de lunch is weer gezamenlijk, waarna je weer volop tijd voor jezelf hebt. In de namiddag gaan we dan nog een keer 2 uur schrijven. ’s Avonds doe je weer lekker wat je wilt. In deze week zullen we twee keer een gezamenlijk diner hebben, verzorgd door onze gastvrouw Anita. Halverwege de week is voor iedereen een hele dag vrij te besteden.

 

De schrijfcursus wordt gegeven door Monique van Empel. Als journaliste en tekstschrijfster schrijft ze al zo’n 30 jaar voor verschillende tijdschriften: van lifestyle-magazines en glossy’s tot vakbladen. Monique is gespecialiseerd in wonen & design en schrijft daarnaast over lifestyle, mode, sieraden, culinair en alle andere dingen die het leven zo leuk en lekker maken.

‘Ik vind het een uitdaging om mensen aan het schrijven te krijgen. Het gaat niet om die eerste zin. Vergeet die en begin in alle vrijheid met de tweede zin. Of je het nu gewoon fijn vindt om te schrijven, graag een verhaal wilt schrijven of een gedicht, een tekst nodig hebt voor je zakelijke website, wilt bloggen, een dagboek bijhouden, reisverhalen wilt schrijven, een liedje of een ‘moeilijke’ brief voor een dierbare….. ik help je graag vooruit. Met tips, oefeningen en inspiratie. Te beginnen met A om te eindigen bij Z. Schrijven is leuk en kun je leren, maar is vooral een kwestie van DOEN! Zien we elkaar eind juni in het zonnige Frankrijk?’

 

Je verblijft deze hele week op de Bastide, in een van de mooie, thematisch ingerichte gastenkamers. Alle prijzen zijn gebaseerd op een gedeelde tweepersoons kamer en ook de beschikbare badkamers worden gedeeld. Eigenaresse van de Bastide, Anita Hageman staat deze week voor je klaar om je verblijf helemaal naar de zin te maken en zorgt ook voor de heerlijke gezonde maaltijden met verse lokale producten.

  

KOSTEN                    

698,00 Euro inclusief de 5-daagse cursus Creatief Schrijven à twee maal daags 2 uur. 7 overnachtingen met ontbijt, 5 maal lunch en 2 maal diner.

 

DATA                         

maandag 22 juni tot maandag 29 juni 2015, de data voor volgend jaar komen binnenkort op de website te staan!

 

KAMERS                    

De prijzen zijn gebaseerd op een gedeelde kamer en het delen van de badkamers.

 

VERVOER                

Met eigen vervoer is de afstand vanaf Utrecht ca.1300 km.

Verschillende goedkope vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Transavia vliegen vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel op Marseille en Nice. Daarna is het nog 1 uur rijden naar onze Bastide.

Op elk vliegveld zijn goedkope auto`s te huur. Met de trein is ook een optie, dichtstbijzijnde station is 15 minuten rijden.

 

TABLES D'HOTES    

Het verblijf is inclusief het ontbijt, de lunch en een welkoms- en afscheidsdiner. Voor de overige maaltijden zijn er in het dorp en omgeving erg veel uitstekende restaurants in alle prijsklassen.

 

De workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page